Hudsygdomme hos heste

Lus og i sjældne tilfælde skabmider kan uden behandling skabe kløe og tab af pels. Især er lus almindelige hos islandske heste om vinteren

Hudsygdomme hos heste

Den sorte hest på billedet har store røde væskende sår flere steder på kroppen.
Ved undersøgelse af flere hudprøver i vores laboratorium fandt jeg mange stafylokokker.
Hesten blev behandlet med flere forskellige slags bakteriedræbende medicin, før vi fandt et der virkede rigtigt godt.
Hesten blev efter ca 3 ugers behandling helt rask, men vi måtte anvende medicin både mod smerter og kløe, og hestens dækken måtte renses grundigt undervejs i behandlingen.

Blandt de hudsygdomme vi meget ofte møder er også:

Dermatophilose: En betændelse med en slags bakterie, der hedder Dermatophilus congolensis.  Denne sygdom behandles ofte med daglige antibiotika injektioner i mindst en uge, medens lette tilfælde somme tider klares med vask med specialshampo.

Ringorm: En meget smitsom infektion med en hudsvamp. Vask med svampemidlet Imaverol to gange om ugen i to uger samt rensning af udstyr i Virkon - S er som regel effektivt mod ringorm.

Allergier: Heste kan være overfølsomme for pollen, de indånder, eller ting de spiser eller kommer i berøring med. I de tilfælde ser man ofte hævelser og kløe.
Allergier kan medføre flere forskellige slags udslæt eller hævelser.
Allergier er derfor tit svære at afsløre og behandling kan være vanskelig og somme tider indebære risiko for alvorlige bivirkninger. Behandling er afgjort en sag for dyrlæger.

Nældefeber: Bløde runde hævelser, der i løbet af en eller få dage breder sig ud over hestens krop er ofte nældefeber. Mange heste med nældefeber er ret upåvirkede af sygdommen, der dog bør undersøges af en dyrlæge.
Specielt skal man altid tage temperatur på heste med nældefeber.
Hvis en hest med hævelser, der ligner nældefeber er stille, utilpas eller øm i huden eller mangler ædelyst kan bløde runde hævelser nemlig være brandfeber !

Brandfeber: Brandfeber ligner nældefeber i huden, men hesten har da som regel forhøjet temperatur over 38.5 eller meget højere, og hesten viser alle eller nogle af de allerede nævnte tegn. Den kan være stille, utilpas eller øm i huden eller mangle ædelyst. Brandfeber er en alvorlig sygdom. Dyrlæge bør absolut tilkaldes til en utilpas hest med bløde runde hævelser i huden.
Ved brandfeber skal hesten hurtigt i gang med en penicillinkur.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.07 | 10:43

Hej John
Det er en rigtig flot side. Meget information. Godt gået.
Hilsen Lars

...
03.02 | 20:24

Hej,- jeg havde dyrlægen ude og hun troede det var ringorm på min islænder. Ikke lus! Jeg vaskede i en mdr med imaverol. Ingen virkning. Frontline hund virker!

...
24.06 | 22:29

Dejlig informativ side

...
28.08 | 15:57

Kære John. Rigtig god hjemmeside. Jeg skulle ind og læse om foder til drægtige hopper og så faldt jeg over din side. :)
Hilsen Marlene

...
Du kan lide denne side